EHTNE Saaremaa ja Maitsete Aasta “Kokka kut saarlane” viimaste etteastete raames valmisid Suurel Turupäeval Mätja-Tareste Jaagu ja Kavandi seltsimaja Krista poolt mahlased, maitsvad ja lihtsad kodused toidud hooajalisest kohalikust kraamist.
SUVIKÕRVITSAKOTLETID 4le
1 suurem suvekõrvits Kasesalu Mahetalu/Sirgunud Saaremaal
60 g MO Saaremaa riivjuustu (sort omal valikul)
1 keskmine sibul Uue-Peetri talu
1 tl kuivatatud oreganot/ Sirgunud Saaremaal
1 tl kuivatatud basiilikut / Sirgunud Saaremaal
½ tl tšillihelbeid või värsket tšillit Kasesalu Mahetalu
2 küünt riivitud küüslauku/ Uue-Peetri talu
½ tl soola
1 munakollane, võib ka terve muna/ Karjalasma
40 g jahu
Pese ja riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Koori ja riivi sibul ja küüslauk. Pane peale sool sega läbi ja jäta nõrguma. Pressi sõela abil üleliigne vedelik. Lisa ülejäänud koostisosad ja sega.
Küpseta pannil kuni kotletid on kuldpruunid.
Serveeri külma koorekastmega.
KÕRVITSA TOORSALAT 4le
1 kg puhastatud kõrvitsat / Kasesalu mahetalu
1 sidrun või ebaküdoonia mahl
Suhkrut vastavalt maitsele.
Riivi kõrvits, lisa sidruni-või ebaküdooniamahl ja suhkur.
Sega ja naudi!
Mõlema retsepti puhul kasuta riivimisel kindlasti abitööjõudu, sest koostöö ja armastusega tehtud söök on alati veel maitsvam!
VAESED RÜÜTLID KOHUPIIMA JA MOOSIGA 4le
12 viilu Karja Pagari valget saia
5 muna (Karjalasma või Saaremaa Mahemuna)
0.5 l MO Saaremaa öko täispiima
15 g kaneeli
500 g suhkrut
400 g MO Saaremaa pehmet kohupiima
Epi talu meelepärast moosi serveerimiseks
MO Saaremaa võid praadimiseks
Igale sööjale 3 viilu valget saia. Klopi omavahel munad, piim, suhkur ja kaneel. Kasta saiaviilud valminud segusse ja seejärel prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri pehme kohupiima ja moosiga.
Külasta neid vahvaid seltse ka “Külla Külla” ürituse raame 14. septembril – täpsem info SIIT!
Turupäeva korraldamist toetab PRIA Lühikeste Tarneahelate meede.