16. – 17. novembril kutsume sind, hea saarte toodangu austaja, Kultuurikatlasse Maitsev Eesti festivalile!
Et Saaremaa, Muhu ja Ruhnu on kuni 2025. aasta kevadeni Maitsete Aasta piirkond, tulevad saared Tallinnasse. Katelde saalist leiad saarte ala 8 EHTNE märgisega Saaremaa tootjat, Muhu esinduse ja Ruhnu vetikadžinni.
Kaks päeva täis põnevaid võistlusi nii tippkokkade kui baarmenide seas, parimate kokteilide ja jookide väljaselgitamine ning International Restaurant Guide Falstaffi Eesti parimate restoranide avalikustamine. ‘
Aasta Koka võistlusel kasutatakse toorainena Pähkla vikerforelli, Ruhnu vetikat, Muhu Liha lammast ja Ruhnu Luise talu karusmarja ja kadakamarja.
TUTVU PROGRAMMIGA – https://maitseveesti.ee/programm/
SAARTE ALAL:
Pöide Pruulikoda – Pruulikoja uuemad mekid on näiteks Ösel Saaremaa – saare moodi pruulitud lager õlu. Festivali ajaks valmib aga ka uus talveõlu nimega Rooste. Tegemist fruit ale tüüpi heledapoolse vähe kangema õllega, mida on kääritatud koos hapukirsi mahlaga.
Öun Drinks – Festivalil on kõikidel esmakordne võimalus maitsta meie 2024. aasta limited edition toodet. Sinikuslapuu-metsik tüümian vahujook on valminud koostöös tippkokk Angelica Udekülliga.
Wösel – Lisaks tervisejookidele pakub Wösel ka kõige uuema tootena Saaremaa mustasõstraga rikastatud indigoviina, juba tuntumad maitsed on aga kadakamarjadega džinn ning õuna-ingverinaps.
Pihtla Õlleköök – Eesti vanima väikepruulikoja uuendusmeelne pruulmeistripere valikut täiendanud näiteks kadakamarja pilsneri, ingveriõlu, mahlase IPA ja marjase Berliner Weissega. Tootmine toimub Pihtla külas, kus suvisel ajal ootab külastajaid Mekituba ning õlleköögi tuur.
Sume Smuutisegud – Sume Smuutisegud on tootesari kohvikutele, restoranidele, spaadele ja teistele, kes maitsvaid smuutisid pakkuda soovivad – eksklusiivne sari, millega võimalik üllatada oma kliente. 1 pakk vastab ühele joogile. Kindel kulu, alati fikseeritud. Väga lihtne ja mugav kasutada, samal ajal on jook maitsev, värske ja ilma lisatud suhkruteta.
Ideafarm – Kõige uuem lisandus tootevalikusse on juustumooside trio, kus esindatud ploomi, punase sõstra ja tšilli ning kadakaga juustumoos. Valikust leiab veel nii restoraniköögi tippudele kui koduköögis katsetajale sobivaid kastmeid,alternatiiv- ja rusticveinide lai sortiment pakub uudset täiendust pea igale roale.
Saaremaa Mahemuna/Taneli majonees – Lisaks valgetele kanamunadele, leiab Saaremaa Mahemuna brändi alt ka mahemunadest valmistatud käsitöömajoneeside sarja. Maitseelamust pakub klassikaline, musta küüslauguga, trühvli ja vürtsikas majonees. Majoneesid on leidnud oma koha nii tänavatoidurestoranide menüüs kastmetena kui koduste roogade rikastajana.
Pähkla Kalakasvatus (ka Blackbox alal) – Vikerforellide värskuse ja kõrgeima kvaliteedi tagamiseks on välja töötatud kiire töötlusprotsess ja tipptehnoloogiaga sisustatud tootmisruumid. Pähkla kalatooted on kõrgelt hinnatud tooraine tippkokkade seas kogu Eestis.
Planeet Ruhnu – Südameasjaks on planeedi päästmise läbi kohalike vetikate kasvatamise ning väärindamise. Meie arvates on Ruhnu puhta loodusega paradiis, mida soovime tutvustada ka ülejäänud maailmale, pakkudes vaid parimaid kohalikest toorainetest loodud maitseid ja elamusi. Festivalil pakume külalistele vetikatest valmistatud Planeet Ruhnu Gini ning kimchid. Päris hea. Reaalselt Ruhnu.
Muhu saare parimad palad –
Pädaste Gourmet – Sortiment on uuenenud gluteenivabade rosettide, karamelli maiuste, Ingelottide ning kaneeli-kadakakrõpsudega. Kõik tooted on valmistatud kohalikust toorainest. Festivalil on pakkumisel apelsiniga piparkoogid, assortiikarbid kõige populaarsemate Pädaste küpsistega ning kadaka- ja kaneelikrõpsud.
Muhu Pagarid – Leivategu võetakse Muhus ette täpselt nagu see põlvest põlve kodus käinud on, nii iga päev. Muhu leiva taga on meie pere, kes me idüllilisel saarel elame ja toimetame ning pagarikojas askeldavad kogenud küpsetusmeistrid.
Kulla Saadu – Perenaine Leelo on osav kodukokk, kelle käe all valmivad põnevad hoidised ja söögilaua taga üllatab ta alati oma oskustega. Leelo arvabki, et külalisi tuleb üllatada ehk kõik kõige parem perenaise sahvrist toidulauale. Tema sahver on üllatustest pungil ning need maitsed on nüüd ka pealinnas kohal.
Blackbox alal:
Muhu Liha – eesmärgiks on pakkuda Eestimaa niitudel kasvanud õnnelike lammaste ja veiste maitsvat liha. Kõik tooraine pärineb Eesti taludest ja tooted valmivad Muhu saarel.