RETSEPTID: Koplimäe mahetalu 10.08 Turupäeval

EHTNE Saaremaa ja Maitsete Aasta “Kokka kut saarlane” etteaste raames valmisid 10. augusti EHTNE Turupäeval 3 kohalikust toorainest imelist rooga. Täname heldeid tootjaid ning Koplimäe mahetalu perenaist Marjut!
Vaata ka teisi Maitsete Aasta sündmusi ning kohtume juba Suurel Turupäeval 7. septembril Kuressaare keskväljakul!

Video: Saarte Hääl/ Siim Metsmaa


TATRAPLIINID SMETANA JA KÜLMSUITSUFORELLIGA 4le


1 muna
1 klaas MO Saaremaa petti
1 klaas Koplimäe mahetalu toortatrajahu
0,5 tl soola
0,5 tl soodat
Praadimiseks MO Saaremaa võid ja lisaks õli
Serveerimiseks Saare Delifood Smetana, Pähkla külmsuitsuforell ja Sirgunud Saaremaal maitseroheline (sibul, till)
Sega kokku pliinitainas ja prae mõõdukal kuumusel väikesed pannkoogid.
Serveeri soojalt või külmalt törtsu Smetana ja külmsuitsuforelliga. Kaunista maitserohelisega.

VEISEPADA HOOAJALISTE KÖÖGIVILJADEGA 4le

400 g Ranna Villa mahe mägiveise hakkliha
1,5 kg Kasesalu Mahetalu hooajalisi köögivilju, nt. Sibul, porgand, kartul, suvikõrvits, tomat, aeduba jne.
Sirgunud Saaremaal maitserohelist
Soola
Musta pipart
Praadimiseks MO Saaremaa võid või õli.
Pruunista poti põhjas veise hakkliha ja sibul. Lisa u pool liitrit vett ja köögiviljad ning
maitsesta soola ja pipraga. Hauta kuni köögiviljad on pehmed ja sega juurde maitseroheline.


KIHILINE LEIVAMAGUSTOIT ÕUNAKOMPOTI JA KOHUPIIMAKREEMIGA 4le

4 õuna, mõned ploomid või hapud marjad
400 g MO Saaremaa pehmet kohupiima (olemas ka laktoosivabana)
100 g vahukoort
vaniljesuhkrut
4 viilu tahket Muhu leiba
1 tl kaneeli
1 spl MO Saaremaa võid
2 spl Uuemõisa mett
Peenesta tahke leib ja prae või, mee ja kaneeliga krõbedaks, jahuta. Kuumuta õunad ja
ploomid, vajadusel lisa magustamiseks mett. Vahusta vahukoor ja sega kohupiimaga,
maitsesta vaniljesuhkruga. Serveerimiseks tõsta kompott, kreem ja leivakrõbedik kihiti
klaasi.

Turupäeva korraldamist toetab PRIA Lühikeste Tarneahelate meede.