Uus traditsioon – kaubamajas Ehtsa tootemärgi kandja turupäev!

 Sel laupäeval olid Saaremaa kaubamaja I korrusel kohad sisse võtnud kohalikud käsitöötegijad ja toidutootjad. Saaremaa kaubamaja juhataja Ülle Puppart selgitas, et nende eesmärgiks on elavdada kohaliku käsitöö ja toiduainete müüki.

„Vaatamata sellele, et oleme Saaremaa vanim kaubanduskeskus, ei olnud meil pidevat pakkumist kohalikele toodetele. Esimeseks partneriks sai meil Saaremaa Koostöökogu, aga ka kõik teised kohalikud tegijad on alati oodatud ja teretulnud kaasa lööma,” ütles Puppart.

Selle ettevõtmise kõige suurem pluss on ilmselt see, et käsitööturg muutub traditsiooniks ja hakkab toimuma iga kuu teisel laupäeval. Loomulikult on suur pluss ka see, et müüma lubatakse ainult kohalikud tegijad.

Oma tooteid tutvustas näiteks Pähkla kalakasvatus, kes pakkus suitsukala ampsu, kalasalatit leival ja vahustatud forellivahtu saial. Lahkelt jagas selgitusi Remy Kolberg. Kahte sorti leiba lõikas lahti Kaali pagar Raul Simon ja Upal tegutseval Sassiaru koduköögil olid kaasas leib, sepik ning piparkoogid.
„Olen koostöökogu liige ja nii saab infot laatade kohta. Talvine turg on hea mõte,” sõnas Sassiaru koduköögi perenaine.

Käsitööseepe tutvustas Marika Raamat oma firmaga By Mummi.
„Selline talvine laat on väga tore, sest siin saab inimestega rahulikult juttu ajada ja oma tooteid tutvustada,” rääkis Raamat, kes kõik oma seepidesse pandavad ürdid kasvatab ise.

Nahatöid pakkuv Tiiu Kaju oli samuti turupäevaga rahul.
„Väga hea, et ka talvel saab oma toodetega välja tulla ning seegi on positiive, et osalemine on tasuta, muidu on laadahinnad üsna kõrged. Tore, et siin on ainult saaremaine toodang, sest nii me vastutame kõik koos toodete hea kvaliteedi eest. Mandrilt tulnud müüjad kaovad, aga meie jääme,” lisas Kaju.

Samal ajal kui emad-isad kaupu vaatasid, võis jätta lapsed II korruse lastenurka, kus nendega mängis Hiie Mook.

Järgmine käsitööturg toimub 10. märtsil ning siis on avatud ka töö- ja õpitoad.

Loe Lisa: www.meiemaa.ee

Autor: Heli Salong
Esmaspäev, 12. veebruar 2018.