Projekti eesmärk:

  • tuua (saare hooajaks) turule uusi põnevaid saaremaised tooteid – nii jaesse kui horecasse;
  • innustada saarlaseid tegema omavahel rohkem koostööd – ei ole kaotada, vaid ainult võita;
  • kaasata läbi koostöö ka meediat, et näidata, mida ägedat saarel teoksil.

Kuupäev: Esmaspäev,  04.03

Kell: 17-20:00

Asukoht: kinnitamisel

Osalejad: Saaremaa toiduainetootjad (ca 30), kellel:

1) on olemas idee koostööpartneriks tootja näol  ja tullakse mõlemad, aga ei ole veel head ideed ega oskust, kuidas uut toodet teha;

2) on vaid soov oma tooteid arendada ja teadmised, mis on toiminud, mis mitte, aga pole täpsemaid ideid – lootust saada ideid;

3) on tooraine/toode, mida sooviks anda teistele tootjatele toorainesse/toodete lisandväärtuse ahelasse anda;

 

Formaat:

Etapp 1 – degustatsioon ja ajurünnak peakokkade ja tootjate vahel, kus ette on teada ligilähedased ideed.

Probleem: tootjad jäävad kinni väga oma vaatenurka ning puuduvad tootearenduslikud ideed, samas peakokkadel on maitsete ja tooraine kombineerimisel palju rohkem kogemusi.

Väärtus seisneb julgustamises, uutes kontaktides, uudses vaatenurgas, uudsetes maitsekombinatsioonides.

Osalejate arv ei ole I etapis piiratud ning kohustust teises etapis osaleda ei ole.

Osalemistasu Ehtne märgikandja võrgustiku liikmele : 15€ + km /mitteliikmetele 25€ +km + oma tooraine kaasa ja idee/ideed ette . Tähtaeg 27.02.2019 e-mailil info@skk.ee

Kokkadena löövad ideerünnakus kaasa: Õile Aavik ( Ösel Fish), Toomas Leedu (Kuursaal), Alar Aksalu (GoSpa), Timo Pärn (COOP), Juss Lindmäe (Kuursaal), Kristjan Janke (Retro), Kristjan Koppel (Grand Rose), Sander Väärt (Saaremaakera), Märten Sepp (Mosaiik)

Etapp 2 – nendest ideedest, kus vähemalt 2 tootjat leiavad koostöös arendusprojekti, saavad juurde ühe peakokast mentori 10h konsultatsiooniga ning tähtajaga ligi 3 kuud, so mai lõpuni. Konsultatsiooni alla lähevad soovitused, testtoodete testimised, täiendamised. Peakokkade aega hinnatakse ja tasustatakse. Eesmärk: jõuda tooteni.

Osalejate arv: 1 peakokk = 1 tootearendus (1-2 tootjat)

Peakoka aeg: 10h

Peakoka tasu: Kinnitamisel

Tulemused, mida saame mõõta: 
1) esimese etapi huviliste arv; 
2) juuni algul toodete edasiarendused, mida hindab peakokkade žürii 
3) “Ehtne Koostöömaitse” 2019 auhinnad, mida jagab Ehtne juunis (märgis suveks tootele) 
4) lisaks võimalus jätkata SAK – SKK arendusprojektis “XXX” (ärikasvamise sh. toote disain konsultatsioonid) + esitada uudistoode kandideerimisele SEL/SAK  Saaremaa parim Ehtne uudistoode (uus kategooria sel aastal) kategooriasse 2019 sügisel.

 

Projekti kaasatakse ka meedia, fotograaf ning sotsmeedia. Kajastus kõikide osapoolte sotsiaalmeedias.

REGISTREERUMINE: https://goo.gl/forms/jcM1EUIKXkcVhNSv1

 

 

Ehtne.ee

Sellist nime kannab piirkonnamärgis, mis annab tarbijale hea võimaluse poes, turul söögikohas lihtsalt leida ja ära tunda Saaremaal valmistatud toode

-->